Regelingen

Nieuw: open oproep Digitalisering Erfgoed

Ben je verbonden aan een collectiebeherende erfgoedinstelling in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk? En is de collectie van je instelling nog niet gedigitaliseerd, of heb je een plan om je erfgoedcollectie (verder) te digitaliseren? Misschien biedt de open oproep Digitalisering Erfgoed uitkomst.

Voor wie?

Musea, archieven en andere collectiebeherende erfgoedinstellingen met een publieksfunctie in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk, bij wie het digitaliseren van collecties nog niet of in mindere mate mogelijk was.

Waarvoor?

Een bijdrage kan worden aangevraagd voor het digitaliseren van of het verbeteren van de datakwaliteit van (digitale) erfgoedcollecties, zodat deze ontsloten kunnen worden voor publiek. Ook kan er een ontwikkelbijdrage worden aangevraagd voor het opstellen van een plan om erfgoedcollectie(s) te digitaliseren.

Aanvragers kunnen gebruik maken van de tools en kennis die beschikbaar zijn binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Hoeveel?

De hoogte van de bijdrage wordt per aanvraag vastgesteld. Het Mondriaan Fonds kan een bijdrage toekennen van maximaal 70% van de variabele projectkosten. De maximale bijdrage voor een ontwikkelbijdrage is € 15.000.

Hoe en wanneer aanvragen?

Aanvragen voor de open oproep Digitalisering Erfgoed kan via het online aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds. De deadline voor aanvragen is 3 oktober 2024, vóór 16.00 uur (tijdzone Nederland)/ 10.00 uur (tijdzone Caribisch gebied).

Online informatiebijeenkomst

Op 3 september om 16.00 uur (tijdzone Nederland)/ 10.00 uur tijdzone Caribisch gebied) organiseerde het Mondriaan Fonds een online informatiebijeenkomst over de open oproep Digitalisering Erfgoed.

Vragen over deze open oproep? Neem dan contact op met een van de contactpersonen bij deze open oproep: Lotte Hemelrijk of Tessa Ver Loren van Themaat.