Nieuws

Nieuw: podcast Regeling Aankopen

Wat hebben een gigantisch bergkristal en het drieluik De Kussenman van Paula Rego met elkaar te maken? Ze zijn allebei onderdeel van Collectie Nederland, de complete verzameling van kunst en andere erfgoed collecties in openbaar bezit, en beide aangekocht met hulp van de Mondriaan Fonds bijdrage Aankopen.

In deze aflevering van de Mondriaan Podcast gaat Marc Nijhuis in gesprek met Hanco Zwaan (mineraloog bij het Nederlands Edelsteen Laboratorium in Naturalis), en Laura Stamps (conservator-) en Doede Hardeman (hoofd collecties van Kunstmuseum Den Haag) over de aankopen die zij hebben gedaan met behulp van een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Zij delen de verhalen achter het gigantische bergkristal van Naturalis  en het drieluik De Kussenman van Paula Rego van het Kunstmuseum Den Haag. Lotte Hemelrijk, projectmedewerker van het Mondriaan Fonds, licht de regeling Aankopen verder toe.

De regeling Aankopen is een doorlopende regeling van het Mondriaan Fonds bestemd voor Nederlandse musea en andere erfgoedinstellingen die, bijzondere objecten of deelcollecties willen verwerven op alle collectiegebieden: van hedendaagse kunst en nijverheid tot oude handschriften en natuurhistorische collecties.  Een adviescommissie gespecialiseerd op het gebied van desbetreffende aankoop adviseert het Mondriaan Fonds of de aankoop een cruciale meerwaarde heeft voor Collectie Nederland. Meer weten over de regeling? Klik hier.