“Mijn aanpak is daarbij gericht op een open en eerlijke houding, waarbij de mentee zich vrij voelt om alle mogelijke vragen te stellen.”
Hadassah Emmerich studeerde schilderkunst en grafiek aan de ABK Maastricht, gevolgd door een werkperiode aan het HISK (nu in Gent, destijds in Antwerpen). Na een aantal jaar zelfstandig gewerkt te hebben volgde ze van 2003 tot 2005 een M.A. in Fine Art opleiding aan het Goldsmiths College te Londen. In 2007 -2008 werkte Emmerich via het buitenland atelier programma van het Mondriaan Fonds een jaar lang in het Künstlerhaus Bethanien, Berlijn.
“Ik vind het voor mijn kunstenaars praktijk belangrijk om op verschillende fronten actief te zijn: ik werk zowel in het atelier als site-specific, ik realiseer opdrachten in de openbare ruimte, ben gastdocent aan verschillende academies en toon mijn werk op diverse plekken zoals galeries, musea of projectruimtes. Mijn houding als kunstenaar is een mix van nieuwsgierigheid, naar buiten toe gericht zijn, reflectief en zelfkritisch zijn, en een portie romanticisme gecombineerd met doorzettingsvermogen.”
Exposities
14th Vilnius Painting Triennial, C.A.C. Vilnius (2010) Ornament und Verbrechen, Palais Aktuelle Kunst Glückstadt (2010) The Collector’s Show, Van Abbemuseum, Eindhoven (2011) Zaaien en Wieden, Volkscultuur in de hedendaagse kunst, Cobramuseum Amstelveen(2011), Conquering the Wall. A contemporary look at Nazarene frescoes, Arp Museum, Rolandseck (2012) De Nederlandse Identiteit? Half suiker half zand, Museum de Paviljoens, Almere (2012) Appassionata, Kunstmuseum Ravensburg,( 2013) Voor 2014 staat een grote solo expositie gepland in Schunck, Heerlen, waar Emmerich ook als curator zal optreden.
Hadassah Emmerich over mentoring
Als mentor wil ik de kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan inzetten om jonge kunstenaars op weg te helpen. Dat gaat van vragen rond het schrijven van een subsidieaanvraag, het nut van een vervolgopleiding, inhoudelijk thematische aanscherping van het werk tot nadenken over het inrichten van een tentoonstelling. Mijn aanpak is daarbij gericht op een open en eerlijke houding, waarbij de mentee zich vrij voelt om alle mogelijke vragen te stellen.”