“Door samen met de mentees een probleemstelling te tackelen, kunnen wij met de inzet van mijn ervaring komen tot nieuwe mogelijkheden.”
Sinds zijn eerste groepstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam, heeft Jungerman deelgenomen aan verschillende solo-en groepstentoonstellingen over de hele wereld. Zijn werk is te zien in tal van publicaties en is overgenomen door verschillende instellingen en particuliere verzamelaars wereldwijd, waaronder: Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Het Domein Sittard, Zeeuws Museum Middelburg, NAi Rotterdam, Fries Museum Leeuwarden, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Afrika Museum Berg en Dal, Rennies Collection Vancouver. Particuliere collecties in de Verenigde Staten, Canada, Suriname, Cuba, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Duitsland, België, India, en Nederland.
Hij is Medeoprichter van Wakaman Project waaronder 2007-2009 Intendant Culturele Diversiteit in Nederland, Mondriaan Stichting voorheen Fonds BKVB. In 2008 ontving hij de Fritschy Cultuurprijs met een solotentoonstelling in Museum het Domein in Sittard.
“Mijn recente werk is intrinsiek gerelateerd aan Afro-tradities en de westerse modernistische kunsttraditie, die mijn persoonlijke relatie met het land waar ik ben geboren (Moengo, Suriname) en het land waar ik nu de afgelopen kwart eeuw woon en werk belichaamt. Ik heb een sterke fascinatie voor de esthetiek en de onderliggende waarden van de Afro-religie en rituele elementen van de traditionele cultuur van de marrons in Suriname en haar diaspora. Tegelijkertijd ben ik gefascineerd door hedendaagse westerse kunsttradities en vormen van communicatie. Daarom richt een deel van mijn werk zich ook op mondiaal burgerschap, ‘glokale’ problemen en de effecten van de globalisering op de maatschappij van vandaag. Reizen over de hele wereld hebben bijgedragen aan mijn werk te ontwikkelen: een aantal van de belangrijkste thema’s zijn trans-nationaliteit, verbondenheid en de manier waarop kennis uitwisseling tussen culturen.”
Remy Jungerman over mentoring
De essentie zal tijdens ontmoetingen met mentees liggen op de verdere ontwikkeling van het werk en ervaring uitwisselen van het ondernemerschap. Door samen met de mentees een probleemstelling te tackelen, kunnen wij met de inzet van mijn ervaring komen tot nieuwe mogelijkheden. Daarbij zal er gericht en ook kritisch gekeken worden naar de relatie van de kunstenaar tot galeries en musea en hoe een financieel onafhankelijke en respectabele positie voor de kunstenaar te creëren.