Het werk van Suzanne Bernhardt (1988) ontstaat uit haar relaties met anderen en haar omgeving. Ze kijkt naar structuren die onze routines vormgeven, naar dagelijkse handelingen of gebruiken die ons met elkaar en met een plek verbinden. Zo onderzocht ze tijdens een werkperiode in Suriname in 2019 samen met Roosje Verschoor de lokale bes podosiri die in Nederland op de kaart staat als açai. Het onderzoek resulteerde in het diner The Struggle is Real waarin de spirituele en economische krachten die rondom deze bes circuleerden, centraal stonden.
Op Prospects organiseert Bernhardt een proeverij van kaas waarin ze de zaden van de Zuid-Amerikaanse roucou boom heeft verwerkt. Roucou was een van de eerste grondstoffen die de Europeanen meenamen uit Zuid-Amerika. De zaden, beter bekend als E-nummer E160b, zijn nog steeds van belang voor de voedselindustrie onder meer voor de kleuring van boter en kaas. Kaas bevat dus sporen van vijf eeuwen koloniale geschiedenis. Samen met kaasmaker Jacqueline van den Burg vatte Bernhardt deze sporen in een eetbare ervaring.
Daarnaast bevraagt ze met de zelfgemaakte kaas ons huidige kapitalistische voedselsysteem waarin de productiesnelheid alsmaar toeneemt, maar de transparantie van de productielijn afneemt. “In de kaas komt roucou terug als zichtbare aders die dit netwerk voeden. Hiermee hoop ik de vraag naar de oorsprong aan te wakkeren en de verbintenis met de wereld aan te tonen, waardoor we ook andere sporen leren herkennen in onze dagelijkse omgeving.”