Woo-verzoek
Op grond van de Wet open overheid (Woo) kan je het Mondriaan Fonds vragen om overheidsinformatie openbaar te maken, die in documenten is vastgelegd. Bijvoorbeeld informatie over waarom en hoe een besluit is genomen. Dit doe je door een Woo-verzoek in te dienen.
Het Mondriaan Fonds maakt zelf al veel informatie openbaar. Controleer voordat je een Woo-verzoek indient of de informatie die je zoekt misschien al op onze website staat. Is de informatie waar je naar op zoek bent nog niet openbaar? Dan kan je een Woo-verzoek indienen. Het Woo-verzoek moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
- in het Woo-verzoek geef je zo precies mogelijk aan waarover je informatie vraagt;
- het verzoek gaat over informatie die in documenten is vastgelegd;
- het verzoek gaat over informatie waar het Mondriaan Fonds over beschikt;
- de informatie moet gaan over beleid van het Mondriaan Fonds of over de voorbereiding of uitvoering ervan.
Als je verzoek te algemeen is geformuleerd, neemt de Woo contactpersoon contact met je op om het verzoek te specificeren. Mocht je hier niet aan mee willen werken dan kan het Mondriaan Fonds besluiten je verzoek niet in behandeling te nemen.
Je kunt je Woo-verzoek per e-mail sturen naar jbbirembrx@zbaqevnnasbaqf.ay. Je richt je verzoek aan Duygu Wijnen (bestuurssecretaris), de Woo contactpersoon bij het Mondriaan Fonds.
Besluit
Het Mondriaan Fonds neemt binnen 4 weken een besluit over je verzoek. Als het nodig is dan kan deze termijn worden verlengd. In dat geval word je hiervan op de hoogte gesteld.
Privacy en concurrentie
Het kan zijn dat er informatie in de documenten staat die niet openbaar mag worden gemaakt. Bijvoorbeeld vanwege de privacy van personen of omdat er concurrentiegevoelige gegevens van bedrijven in staan. In het besluit wordt toegelicht welke informatie wel en niet openbaar is gemaakt en de reden waarom informatie niet openbaar wordt gemaakt.
Niet openbaar maken kan ook te maken hebben met de belangen van derden. Deze belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen, waarin zij aangeven waarom ze vinden dat informatie wel of niet openbaar kan worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan documenten van bedrijven waarin concurrentiegevoelige informatie staat. De standpunten (zienswijze) van deze partijen worden meegenomen in het besluit. Vanwege deze zienswijzeprocedure kan het langer duren voordat het Woo-besluit wordt genomen.
Vragen?
Heb je vragen over de Woo of over de afhandeling van je Woo-verzoek, neem dan contact op met de Woo-contactpersoon via jbbirembrx@zbaqevnnasbaqf.ay.