Toelichting werk (max. 3 pagina’s)
Beschrijf de artistieke visie van je werk, hoe je die tot uitdrukking brengt in je werk en de gekozen middelen en/of technieken. Hoe heeft je werk zich ontwikkeld en wat heb je daarvoor gedaan? Benoem wat je doet om je ondernemerschap te ontwikkelen, zoals het aangaan van samenwerkingen, naar buiten treden en publiek voor je werk te vinden. Omschrijf bij een eventuele samenwerking jouw aandeel daarin.
CV (max. 3 pagina’s)
Upload de belangrijkste gegevens over je beroepspraktijk, met de nadruk op de laatste 1 tot 4 jaar, afhankelijk van de start van je praktijk. Denk aan tentoonstellingen (aangeven: solo- of groeps-), manifestaties, opdrachten, prijzen, publicaties, eventuele verkopen, met vermelding van jaartallen. Noem ook eventuele nevenactiviteiten, zoals docentschappen, advies- en commissiefuncties.
Plan (max. 4 pagina’s)
Licht hierin je inhoudelijke plannen toe voor het project waarvoor je aanvraagt. Als de aanvraag een verdieping of samenwerking betreft, licht dan toe waarom en hoe dit plan aansluit bij je oeuvre, bijdraagt aan jouw artistieke ontwikkeling en die van je eventuele (tijdelijke) samenwerkingspartner. Beschrijf ook je aandeel in eventuele samenwerkingen en wat de meerwaarde van de samenwerking is.
Indien je deze bijdrage aanvraagt voor een stage, opleiding, deelname aan programma of andere vorm van verdieping, omschrijf dan ook waarom juist deze vorm van verdieping of samenwerking bijdraagt aan uw inhoudelijke ontwikkeling of nascholing.
Geef antwoord op de vraag hoe je met het werk waarvoor je aanvraagt publiek wilt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een tentoonstelling, website, blog, open atelier of workshop. Beschrijf ook het publiek dat je voor ogen hebt en waarom dat relevant publiek is.
(Visueel) documentatiemateriaal
Maak een pdf met maximaal 20 afbeeldingen van jouw belangrijkste werken uit de afgelopen 1 tot 4 jaar. Start de documentatie met het meest recente werk. Het kan helpen om ook enkele afbeeldingen te tonen van het werk in presentaties, zoals op een tentoonstelling. Laat ook altijd foto’s van individuele werken zien. Daarnaast kun je geluids- of video/filmfragmenten uploaden van maximaal 15 minuten. Dit kan als je bijvoorbeeld films, performances of installaties maakt. Wanneer een publicatie de drager van het werk is (de publicatie is het medium wat de kunstenaar gebruikt om het werk te tonen) dan kun je een pdf van de publicatie of een korte video waarin de publicatie te zien is uploaden. Per post naar ons opgestuurde publicaties worden niet in de beoordeling mee genomen. In totaal kun je max. 300 MB aan afbeeldingen en geluids- of videofragmenten uploaden. Klik hier voor de technische specificaties.
Let op: Het (visueel) documentatiemateriaal is een verplicht onderdeel van je aanvraag. Upload je geen documentatiemateriaal? Dan kan je aanvraag niet in behandeling worden genomen.
Documentatielijst (max. 2 pagina’s)
Stuur ook een documentatielijst mee (in pdf) die correspondeert met het visueel documentatiemateriaal. Zet daarin een omschrijving of bijschrift per meegestuurde afbeelding en/of geluids- of video/filmfragment. Bijvoorbeeld: 01, titel, 2020, loop 2 min.
Let op: gebruik geen hyperlinks in de pdf met (visueel) documentatiemateriaal en in de documentatielijst. Hyperlinks naar bijvoorbeeld webpagina’s kunnen we niet accepteren omdat gedurende de behandeling van de aanvraag het aangeleverde beeldmateriaal niet aangepast mag worden.
Als je het project waarvoor je aanvraagt uitvoert bij een organisatie of met een persoon, vragen we je de volgende aanvullende documenten te uploaden (max. 4 pagina’s):
Toezegging andere partij
Een toezegging van de ontvangende organisatie of toestemming van de persoon waarmee je gaat samenwerken.
Informatie andere partij
Curriculum en aanvullende informatie over de organisatie/persoon. Als het een organisatie is met een publiek programma, hebben we ook een omschrijving nodig van het activiteitenprogramma en toelichting op het publieksbereik en de zichtbaarheid in de afgelopen 3 jaar. Voeg alle documenten samen in een pdf.
Inhoudelijke motivatie andere partij
Als je geselecteerd bent voor bijvoorbeeld een residency, workshop of (onderwijs)programma, ontvangen we graag de inhoudelijke motivering van de organisatie met een toelichting waarom je bent (voor)geselecteerd.
Verklaring van betrokken onderwijsorganisatie
Als je jouw project gaat uitvoeren bij een onderwijsorganisatie, upload dan een verklaring van de organisatie waaruit blijkt dat deze opleiding geen bachelor-, master- of PhD-opleiding is.
Als je kiest voor een flexibele bijdrage hebben we ook nodig:
Gespecificeerde begroting met dekkingsplan
De begroting kun je in het aanvraagformulier per kostenpost invullen. Dit zijn alleen kosten die je bij het Mondriaan Fonds kunt aanvragen. Klik hier voor een toelichting op de posten die in de begroting kunnen worden opgenomen. Als bij de financiering van het plan derden betrokken zijn, upload dan de totale begroting met dekkingsplan en niet slechts het deel waarvoor je zelf een bijdrage bij het Mondriaan Fonds aanvraagt. Als bij de aanvraag een andere partij is betrokken, zoals een museum, galerie, bedrijf of opdrachtgever, moet de financiële bijdrage van deze partij in een aanvaardbare verhouding staan tot de bijdrage die je zelf bij het Mondriaan Fonds aanvraagt. De hoogte van de bijdrage van deze partij in verhouding tot het aangevraagde bedrag dient hierbij te worden toegelicht.
Bevestigingsbrieven van bijdragen van samenwerkingspartijen
Indien van toepassing een pdf met alle brieven waarin samenwerkingspartijen een bijdrage bevestigen.
Offertes
Offertes van de cruciale posten in de begroting. Voor alle posten boven de € 1.000 dien je een offerte mee te sturen. Voeg alle offertes samen in een pdf.
Indien van toepassing:
Uittreksel Basisregistratie Personen
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Stuur dan een recent uittreksel (niet ouder dan 1 jaar) van het bevolkingsregister mee.
Bankgegevens en/of uittreksel Kamer van Koophandel
We hebben je bankrekeningnummer nodig om het bedrag over te kunnen maken als je aanvraag wordt toegekend. Als je niet eerder een aanvraag bij het Mondriaan Fonds indiende of als het rekeningnummer sinds de vorige aanvraag is gewijzigd, upload dan een recent bankafschrift met daarop duidelijk de naam van de rekeninghouder en IBAN/bankrekeningnummer van de aanvrager vermeld. Aanvragers die zijn gevestigd in het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen een bankafschrift of ander document van de bank aanleveren waarop naam rekeninghouder en bankrekeningnummer is vermeld.
Heb je een zakelijk rekeningnummer van je eigen eenmanszaak? Upload dan ook een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden), zodat we kunnen vaststellen dat het rekeningnummer verbonden is aan een eenmanszaak.
- Heb je een zakelijk rekeningnummer van je eigen eenmanszaak? Upload dan ook een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden), zodat we kunnen vaststellen dat het rekeningnummer verbonden is aan een eenmanszaak.
Diploma/uitschrijving óf uittreksel Kamer van Koophandel
Ben je korter dan 3 jaar professioneel werkzaam? Dan hebben we een kopie van de diploma’s van gevolgde kunstopleiding(en) nodig of een verklaring van de academie wanneer de studie voortijdig beëindigd is. Als je geen kunstopleiding hebt gevolgd, kun je een recent uittreksel (niet ouder dan 3 maanden) van de Kamer van Koophandel meesturen om te checken dat je staat ingeschreven als beeldend kunstenaar.